Fortellinger om motstand

Fortellinger om motstand Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,10 MB
FILNAVN
Fortellinger om motstand.pdf
ISBN
3920865075711

BESKRIVELSE

Mer enn 70 år etter at den tok slutt utgis det i Norge hvert eneste år massevis av nye bøker om andre verdenskrig. Leserne vil ha nye temaer, nye perspektiver og bøker basert på nye kilder. Når de siste tidsvitner er i ferd med å gå bort, kan det virke som om trangen til å sette seg inn i hva de opplevde, bare øker blant etterkommerne. «Far fortalte aldri noe», er en gjenganger. Denne boken er en samling historier om nordmenns innsats mot okkupanten og hans norske medløpere under krigen 1939-45. Stoffet er samlet inn i forbindelse med Krigsdekorasjonsprosjektet. Det er historier fra en rekke forskjellige arenaer, hjemme og ute; fra holdningskampen, væpnet kamp og sabotasje. Samlet var motstandskampen avgjørende for at nazistene aldri var i nærheten av å lykkes med sitt nyordningsprosjekt. Selv om enkelte av historiene er fortalt tidligere, er mye av dette trolig ukjent stoff for mange. Dette er veteranenes egne fortellinger, nedskrevet av dem selv, deres barn og i noen tilfeller av journalister eller historikere.

Gratis frakt Gratis frakt over 299 kr; Pris. 369,- Andre bøker fra forfatter.

Innbinding: Innbundet ; Antall sider: 307 ; Språk: Bokmål ... Selv om Hofmo og Hassan selvsagt tolker og lever i to ulike epoker, kan man si at de begge implisitt øver tydelig motstand mot sider ved den skandinaviske skyld/skam-tradisjonen. Motstanden retter seg mot tradisjonens forventning om å påta seg skyld og sone den.

RELATERTE BØKER