Løgstrup og sykepleien

Løgstrup og sykepleien - Kari Martinsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Martinsen
DIMENSJON
10,79 MB
FILNAVN
Løgstrup og sykepleien.pdf
ISBN
5921131330585

BESKRIVELSE

Med sine inngående studier av den danske filosofen og teologen K.E. Løgstrups tenkning, og på bakgrunn av en dyp fortrolighet med den europeiske fenomenologiske tradisjonen som Løgstrup står i, har sykepleieren og filosofen Kari Martinsen gjennom årene «tenkt med» Løgstrup inn i sykepleien på en original og ytterst selvstendig måte.Boken handler om en ofte oversett eller forbigått del av Løgstrups tenkning: hans filosofi om sansningen. Boken belyser hvordan etikk kan leses i lys av sansningen som en vekselvirkende bevegelse mellom spontanitet og ettertanke. Med eksempler fra sykepleiernes praksis viser Martinsen hvordan Løgstrups tenkning kan inspirere til og omsettes i en «anvendt etikk», samtidig som hun med eksemplene viser at nettopp sykepleiepraksis kan opplyse den etisk-filosofiske tenkning. Det er med andre ord en vekselvirkning mellom Løgstrups tenkning og sykepleiens praksisfelt som gjensidig belyser hverandre. Travelhet og tid, skam og skamløshet, skyld og omsorgsansvar, undring og kunnskap er blant eksemplene som tas opp.Den danske sykehuspresten Tom Andersen Kjær har bidratt med et kapittel til slutt i boken om Løgstrup og samtalens kunst i sykepleien.

De grundlæggende tanker i Løgstrups hovedværk, Den etiske fordring, gennemgås og sættes i relation til en række udfordringer og dilemmaer, som sygeplejersken står i, blandt andet omsorg, ansvar, sansning og den konflikt ... Norges ledende nettbokhandel med over 6 millioner titler! Svært lave priser, rask levering og fri frakt av bøker ved kjøp over 299,- Fra Marx til Løgstrup: om etikk og sanselighet i sykepleien ISBN 9788215002156, 2003, Kari Martinsen Fra 290,- Kjøp Selg Fra Marx til Løgstrup: om etikk og sanselighet i sykepleien . ISBN 9788215002156, 2003, Kari Martinsen Kjøp Samtalen, skjønnet og evidensen fra Tanum Kari Martinsen reiser i Samtalen, skjønnet og evidensen en viktig og spennende debatt om saklighet, skjønn, språk og evidens.

for eksempel Sykepleien, som både utgir en blanding av fagstoff og vitenskapelige artikler. Det stilles bestemte krav om innhold og form i vitenskapelige artikler, og de gjennomgår en ...

RELATERTE BØKER