Ufredsår

Ufredsår - Peter Englund | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Peter Englund
DIMENSJON
7,60 MB
FILNAVN
Ufredsår.pdf
ISBN
1468301190992

BESKRIVELSE

"Den 10. oktober er jeg, Erik Jönsson Dahlberg, født til denne usle og elendige verden". Året var 1625, byen Stockholm. En by som nylig var herjet av en stor brand. Erik ble født i en sotete, røykluktende by, i et Europa som hadde tatt fyr. Han skulle bli 24 år før han for første gang opplevde fred og da varte den bare i noen år. Hans århundre var herjet av krig og uro, hans liv var et liv av ufredsår.Peter Englunds bok forteller om det kaotiske 1600-tallet og de kreftene som formet epoken. Samtidig tegnes et bilde av dagliglivet på denne tiden: her skildres ulike temaer som jordmorkunst, matvaner, kvinnenes vilkår, fritidssysler og byenes nattlige lyder. Og oppi dette mylder av små og store hendelser, kjente og ukjente personer, følger leseren en bestemt person, Erik Dahlbergh, den blivende kunstneren, krigeren og arkitekten og hans opplevelser ute i Europa.Dette er en bredt anlagt historiebok, der kjente og ukjente slag og felttog skildres, men også tidens mentalitet og hverdagsliv. Fremstillingen av den lille og den store Historien som ingen behersker bedre enn Englund, samtidig som vi følger én persons skjebne, gjør boken uimotståelig for en historiker, samtidig som den er spennende som en roman. Peter Englund fikk den prestisjefylte August-prisen for Ufredsår.

Kjøp boken Ufredsår av Peter Englund (ISBN 9788202348373) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

Erik ble født i en sotete, røykluktende by, i et Europa som hadde tatt fyr. Vår pris 363,-(portofritt). Peter Englund forteller levende fra det kaotiske 1600-tallet og de kreftene som formet Sverige - og Norden. Svinesund er et grensested nær Halden og Strömstad.Her forenes Sverige og Norge over Ringdalsfjorden som på svensk side kalles Idefjorden.Når man kommer lengre inn i fjorden, kalles den på norsk side Iddefjorden.Biltrafikken over Svinesund er stor og økte kraftig da den nye Svinesundsbroen i fire felt ble åpnet i 2005.Fra 2003 til 2012 økte den samlede årsdøgntrafikken fra 15 676 til ... Kjøp Ufredsår fra Bokklubber 'Den 10.

RELATERTE BØKER