Vestens idéhistorie

Vestens idéhistorie - Christine Amadou | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christine Amadou
DIMENSJON
7,79 MB
FILNAVN
Vestens idéhistorie.pdf
ISBN
5486425927127

BESKRIVELSE

Bind 1 av Vestens idéhistorie beskriver tenkningen i antikken og middelalderen. De førmoderne ideenes utvikling presenteres gjennom ti tematiske kapitler som viser kontinuiteten i epoken, men også hvordan ulike forestillinger og tradisjoner er blitt forkastet og bearbeidet. Vi blir gjort kjent med sentrale tenkere og ideer, i tillegg til kulturfenomener og kulturmøter som har lagt grunnlaget for den vestlige sivilisasjonen. Det var nemlig i denne lange perioden at institusjoner som demokratiet, keiserdømmet, Kirken og universitetet så dagens lys. Boken viser hvordan forestillinger om blant annet språk, politikk, estetikk, krig, kjærlighet og kjønn har utviklet seg over tid og hvordan de har preget menneskers liv på ulike plan helt fram til våre dager.

1600 e.Kr. I denne perioden legges fundamentet for moderne europeisk tenkning, kultur og samfunn.

D. en historiske perioden som gjerne omtales med begrepene renessanse og reformasjon blir ofte forstått som et avgjørende brudd i vestens idéhistorie. Gjenkjennelig idéhistorie .

RELATERTE BØKER