Krisehåndtering online

Krisehåndtering online - Kjell Løvik | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Løvik
DIMENSJON
7,9 MB
FILNAVN
Krisehåndtering online.pdf
ISBN
9468972383117

BESKRIVELSE

Sosiale medier kan være svært krevende å håndtere under en krise. De må overvåkes hele tiden, og endringene skjer lynraskt. Bilder og tekst kan ligge på nett før utrykningsbilene har kommet ut av garasjen. Før snakket vi om «The Golden Hour» - tiden en virksomhet hadde til å områ seg på før den måtte fronte en hendelse i mediene og overfor publikum. Nå snakker vi mer om «The Golden Minute». De sosiale mediene kan sette oss på sidelinjen om vi ikke er forberedt, men de kan også være et viktig hjelpemiddel for å nå ut med raske budskap, som når mange, uavhengig av tradisjonelle medier.Boka henvender seg til deg som har ansvar for krisehåndtering og kommunikasjon i virksomheten, men også til ledere og stabsmedlemmer som skal lede og håndtere en hendelse. Krisehåndtering online vil også gi et godt grunnlag for alle som tar utdanning innenfor krisekommunikasjon, beredskapsledelse og samfunnssikkerhet. Boka kan brukes både som pensum, hjelpemiddel og oppslagsbok.

Det hele starter med fornektelse, før det avsluttes med å ta ansvar og be om unnskyldning ... Årsstudiet i krisehåndtering har et samfunnsvitenskapelig perspektiv på kriser. Bærebjelkene i studiet er kunnskap om individet, grupper, organisasjon, kommunikasjon og samvirke, nasjonalt og internasjonalt. Krisehåndtering i sosiale medier Mediehåndtering er en sentral del av krisehåndtering, det gjelder også for sosiale medier.

Vi vil at dere skal lykkes gjennom proaktiv ledelse, god oppfølging av ansatte og pårørende og riktig krisekommunikasjon. Målet vil alltid være å sikre menneskene og verdiene, og trygge omdømmet for deres virksomhet. Krisehåndtering i CIM.

RELATERTE BØKER