Leseforståelse

Leseforståelse Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,3 MB
FILNAVN
Leseforståelse.pdf
ISBN
3110179864743

BESKRIVELSE

Hva vil det si å forstå det man leser, og hvordan kan undervisningen tilrettelegges slik at den fremmer elevenes leseforståelse? Forfatterne av denne boken tar utgangspunkt i disse og andre sentrale spørsmål om leseforståelse og diskuterer dem i lys av nyere forskning. De gir leseren innsikt i hva som kreves for å bli en god leser i kunnskapssamfunnet, og retter søkelyset mot hva god undervisning i leseforståelse innebærer. Leseforståelse betyr å utvinne og skape mening ved å gjennomsøke og samhandle med skrevet tekst. Dette er noe annet og mer enn "å knekke lesekoden", og det er en nødvendig kompetanse for å kunne klare seg i et moderne samfunn. Det er derfor viktig at denne siden av leseundervisningen blir vektlagt i skolen. Dette er den første boken om leseforståelse skrevet av norske forskere på området.Forfatterne gir en grundig faglig innføring i ulike sider ved temaet leseforståelse på en lett tilgjengelig måte. Boken er spesielt beregnet på lærerstudenter og lærere i etter- og videreutdanning. Samtidig er den høyst aktuell for studenter i fag som pedagogikk, spesialpedagogikk og psykologi.

Tekstene er i mange ulike sjangre, og oppgavesettene er nivådelte. I Leseforståelse 3 Lesekassen finner du 40 kort - 20 ulike kort i to eksemplarer. Hvert kort inneholder en tekst og et oppgavesett, og metodikken er lik den du finner i boka Leseforståelse 3.

Jeg har i mange år ønsket å samle gode tips på et felles sted. Håper du vil få glede av denne hjemmesiden jeg har laget. Med ein stor takk til Irene Solberg som har skreve om tekstane til nynorsk Svak leseforståelse er en konsekvens av muntlige språksvakheter.

RELATERTE BØKER