Å Canada

Å Canada - Gerd Bjørhovde | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gerd Bjørhovde
DIMENSJON
6,6 MB
FILNAVN
Å Canada.pdf
ISBN
2148098537858

BESKRIVELSE

Har du lyst til å vite mer om Canada? Denne boka inneholder et vell av informasjon om dette store landet som på mange måter er så likt Norge. Her gis en innføring i hovedtrekk i kanadisk historie supplert med fakta om landets politiske system, geografi og landskap, næringsveier og kultur. Samtidig legger forfatteren spesiell vekt på litteraturen som veiviser til kultur og mentalitet: I Å Canada presenteres en rekke av Canadas mest interessante forfattere, både kjente og mindre kjente, sammen med en introduksjon til noen av deres sentrale tekster. Canada fyller 150 år som selvstendig stat i 2017. Denne rikt illustrerte boka kan brukes som en kilde til litteratur- og kulturhistorie, som historisk oppslagsverk og ikke minst som en annerledes reisebok for den som vil besøke dette mangfoldige landet. Gerd Bjørhovde, født 1943, er dr.philos. og pensjonert professor i engelskspråklig litteratur ved UiT Norges arktiske universitet. Hun vokste opp i Harstad og studerte filologi - norsk, historie og engelsk - ved Universitetet i Oslo, men flyttet til Tromsø i 1971. I 1974 ble hun tilsatt ved det nyopprettede universitetet i byen, og tilhørte dermed gründergenerasjonen på det som i dag er UiT Norges arktiske universitet. Bjørhovde var en av grunnleggerne av det som ble kalt kvinneforskningsgruppa på Institutt for språk og litteratur, senere Humanistisk fakultet. Et kvinneperspektiv har siden vært sentralt i mye av hennes forskning og publikasjoner. Hun har utgitt flere bøker og antologier på både engelsk og norsk, og skrevet en rekke vitenskapelige artikler og anmeldelser. Bjørhovde har innehatt flere verv både i og utenfor akademia, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Interessen for Canada ble vekket under et forskningsopphold i landet på 1990-tallet og har siden den gang blitt holdt ved like gjennom forskning på landets litteratur og flere reiser.

Først på 1600-tallet etablerte franskmenn de første europeiske koloniene i området, og var lenge åsted for rivalisering mellom Frankrike og Storbritannia, særlig på grunn av de store naturrikdommene, først og fremst pels. Canada ble britisk koloni fra 1763, deretter dominion, med ... Canada's largest online retailer.

eTA er en påkrevd reiseautorisasjon for reisende som besøker Canada for turisme, forretninger eller gjennomfart. To start a business in Canada, you will need to contact the provincial registry of the province you want to do business in and go through its required procedure. If you wish to do business in more than one province, you will need to register your new business separately with each province. Coordinates.

RELATERTE BØKER