Et uønsket folk

Et uønsket folk - Jan Alexander Svoboda Brustad, Lars Lien, Maria Rosvoll, Carl Emil Vogt | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Alexander Svoboda Brustad, Lars Lien, Maria Rosvoll, Carl Emil Vogt
DIMENSJON
8,19 MB
FILNAVN
Et uønsket folk.pdf
ISBN
1149184951400

BESKRIVELSE

Norske roms skjebne før og under den annen verdenskrig er en av de hvite flekkene i norsk historie. Men det er en like rystende som skamfull historie. I 1927 vedtok stortinget den såkalte "sigøynerparagrafen", som eksplisitt nektet folkegruppen adgang til riket, uavhengig om de hadde norsk statsborgerskap eller ikke. Med bakgrunn i dette ble 66 norske rom overført til Auschwitz, og bare 4 overlevde.

Spare i ny ønskeliste. Du må velge størrelse før du kan legge varen i handlekurven Forventet leveringstid: 2-5 arbeidsdager Selges ... et uønsket folk.

Opp gjennom historien fins det en rekke eksempler på at romfolket har vært uønsket mange steder. Et uønsket folk tar i første rekke for seg norske myndigheters politikk overfor rom fra 1915 til 1956. Gjennom hele denne perioden førte den norske staten en ekskluderingspolitikk overfor norske rom, som tok sikte på å frata dem deres statsborgerskap og i ytterste konsekvens å utvise dem fra landet. Rohingyaene - et uønsket folk Rohingya-folket er fordrevne fra Burma og erklært uønsket i nabolandene Bangladesh og Thailand.

RELATERTE BØKER