Folkelige toner

Folkelige toner - Trond Nordby | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond Nordby
DIMENSJON
7,77 MB
FILNAVN
Folkelige toner.pdf
ISBN
9709638060341

BESKRIVELSE

I Folkelige toner skriver Trond Nordby om folkelig musikk fra tidlig 1800-tall og fram til første verdenskrig. Analysen omfatter Solør med finnskogene - d.e. kommunene Våler, Åsnes og Grue samt kirkesoknet Brandval. Målet er å vise at regionen på langt nær er så musikkfattig som det er sagt. Et kulturskille gikk mellom breibygdene langs Glomma og skogsbygdene inn mot Sverige. Som en følge av store sosiale endringer vokste det fra slutten av 1800-tallet fram en ny musikkultur. Bønder begynte å spille musikk tilpasset nye danseformer myntet på festlige lag blant samfunnstoppene. Også de lågere sosiale laga orienterte seg mot nye rytmer - ofte spilt på trekkspill. Denne siste fasen følges fram til om lag 1920.Boka er illustrert av Tore Hansen og inneholder en rekke fotografier.

Denne boken er skrevet av forfatteren Trond Nordby Trond Nordby 08/27/2010. Last ned bøker på vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org. I Folkelige toner skriver Trond Nordby om folkelig musikk fra tidlig 1800-tall og fram til første verdenskrig.

Sammen med folkjazzbandet Ljom er vi i korene Kor-Nelius og Songlaget Bygdaljom i storform. Vi storgleder oss til en stemningsfull kveld med mange folkelige toner 😊 🎼 😊 Toner renser porene.

RELATERTE BØKER