Kultursemiotikk

Kultursemiotikk - Jurij Lotman | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jurij Lotman
DIMENSJON
9,6 MB
FILNAVN
Kultursemiotikk.pdf
ISBN
3183533080411

BESKRIVELSE

Jurij Lotman er et av de store navnene innenfor 1900-tallets semiotikk og strukturalisme - teorier om hvordan vi kommuniserer ved hjelp av tegn. Lotman utviklet «kultursemiotikken», en fagdisiplin der man ser på kulturen som et system av tegn, med tilhørende koder og regler. Hans teorier har vært viktige for så ulike vitenskapelige retninger som kulturstudier, litteraturvitenskap, antropologi, filosofi, lingvistikk og historieskrivning. Denne boken inneholder Lotmans viktigste essays. Nr. 59 i Cappelens upopulære skrifter.Kultursemiotikk er oversatt av Brita Lotsberg Bryn og med innledning av Jostein Børtnes.

Emnet krevet opptak til masterprogrammet Europeiske språk, studieretning russisk, polsk, tsjekkisk, bosnisk/kroatisk/serbisk eller et annet relevant masterprogram. Formalismen er en retning i russisk litteraturvitenskap som begynte å gjøre seg gjeldende før den første verdenskrig, nådde sitt høydepunkt omkring 1920 og ble undertrykt i stalintiden. Formalistene proklamerte litteraturens og det poetiske språkets autonomi og forsøkte å bestemme det språklige og litterære verkets særtrekk. Kjøp Kultursemiotikk fra Bokklubber Jurij Lotman er et av de store navnene innenfor 1900-tallets semiotikk og strukturalisme - teorier om hvordan vi kommuniserer ved hjelp av tegn.

... Energica | Postadresse: Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon: 21 89 60 60. Søkeresultater for Kultursosiologi - Haugenbok.no Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud.

RELATERTE BØKER