Angen frå vår stutte tid

Angen frå vår stutte tid - Steinar Gimnes | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Gimnes
DIMENSJON
12,25 MB
FILNAVN
Angen frå vår stutte tid.pdf
ISBN
4039745671636

BESKRIVELSE

Tarjei Vesaas er ein av dei fremste forfattarane i norsk og nordisk litteratur på 1900-talet. Denne monografien er den første i seinare tid som tar for seg eit stort utval av forfattaren sine romanar, noveller og dikt, og som dermed gir ei samla framstilling av forfattarskapen. Jamvel om boka legg vekt på heilskapen i forfattarskapen og forholdet mellom dei ulike tekstane, kan ho også lesast i delar, alt etter ulike lesarinteresser for bestemte tekstar eller sjangrar. Forfattaren studerer tekstane ut frå historiske, estetiske og litterære perspektiv, og boka vil vere interessant både for allment litteraturinteresserte, norsklærarar, litteraturstudentar og fagpersonar i høgre utdanning. Steinar Gimnes (f. 1939) er professor emeritus ved Institutt for nordistikk og litteraturvitskap, NTNU. Sidan hausten 1972 har han vore amanuensis, førsteamanuensis og professor ved NTNU i Trondheim. Han har gitt ut ei rekkje bøker og artiklar om norsk litteratur og har spesielt arbeidd med forfattarskapane til Knut Hamsun, Cora Sandel, Camilla Collett og Tarjei Vesaas

Oslo: Akademika Forlag (med vekt på det Gimnes skriver om novellene fra samlingen Vindane) Hogan, Patrick Colm 2011. Affective narratology.

Hauge 109 Svunnen tid i Førde has 1,943 members. Denne gruppa er meint for dei som både er frå Førde, for dei som har tilknytning til Førde, og dei som vil gje... Angeln (tysk: Angeln; dansk: Angel, latin: Anglia) er et landskap i den nordligste delen av Schleswig-Holstein i Nord-Tyskland.Det ligger mellom Flensburgfjorden og Slien.Den er en smal halvøy innenfor den større danske halvøya Jylland i Sydslesvig i den nordlige delen av den tyske delstaten Schleswig-Holstein, som fortsette i Kielbukta.Det er adskilt fra nabohalvøya Schwansen (dansk ... - Over tid vil dette bli en stor belastning som kan gi stor slitasje fysisk og psykisk, påpeker Hoemsnes Angen.

RELATERTE BØKER