Etterlatt

Etterlatt - Paul Celan | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Paul Celan
DIMENSJON
9,67 MB
FILNAVN
Etterlatt.pdf
ISBN
5603259046769

BESKRIVELSE

Paul Celan er en av århundrets mest sentrale forfattere. Etter holocaust var han skeptisk til lyrisk oppsnørring av lidelsen, og skapte en lysende, konsentrert poesi som alltid står i det fremmedes tegn: Celan så på diktene som flaskepost, en type post som sjelden når fram til et lesende menneske. Disse uforutsigelige diktene har likevel nådd hundretusener .; med sin skjønnhet og sin følelsestyngde .; alt satt i scene av et opprørt intellekt. Celans dikt framstår fremdeles som uovertrufne språklige nyskapninger.Øyvind Berg har gjort et omfattende utvalg av både dikt og prosa og skrevet et utfyllende etterord. «Med Øyvind Bergs fyldige, kyndige og kompetent fornorskede udvalg kan man nu bevæge sig i hele Celans lyriske landskab.» Erik Skyum-Nielsen «Det er ugjørlig verk i en avisomtale å gå nærmere inn på dette omfattende gjendiktningsarbeidet, derimot er det full anledning til å ønske Øyvind Berg og det diktlesende Norge til lykke med at vi har fått en så utførlig og kvalifisert Celan-tolkning på norsk.» Knut Ødegård, Aftenposten

Forskjellige begreper som betyr det samme. I folketrygden brukes begrepet gjenlevendepensjon, ... benyttes etterlatt også om barn, foreldre, ektefelle, søsken, besteforeldre, venner, bestevenner, kjærester, klassekamerater, medpasienter, terapeuter, 3: arbeidskolleger; noen som selv opplever å ha nære bånd til den som er død.

november ble kvinnen dumpet på en øde veiskulder i Kern County, i Californias ørken Mojave, uten vann eller mat. - Dette er en ondskapsfull sak. Definisjon av etterlatt i Online Dictionary.

RELATERTE BØKER