Litteratur som erfaring

Litteratur som erfaring - John Brumo | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
John Brumo
DIMENSJON
3,26 MB
FILNAVN
Litteratur som erfaring.pdf
ISBN
3130588150686

BESKRIVELSE

I denne boka tegner John Brumo et nytt bilde av den norske litterære modernismen. Brumo viser hvordan den norske modernismen vokste fram i en tid der det norske samfunnet gikk gjennom store endringer, og hvordan forfatterne beskrev en ny, moderne virkelighet dominert av fenomener som fotografi, radio, bil, tv og datateknologi. Der tidligere framstillinger har sett den norske modernismen som en importert stilart, viser Brumo gjennom nærlesninger av de største norske modernistene hvordan de formet ? og ble formet av ? sentrale brytninger i det raskt endrede samfunnet de levde i. Boka er bygget opp som en artikkelsamling som veksler mellom dypdykk i enkeltverk og kartlegging av de bredere historiske rammene som har lagt føringer for framveksten av den norske modernismen. Samlingen tar for seg arbeidene til sentrale forfattere som Sigbjørn Obstfelder, Rolf Jacobsen og Kjartan Fløgstad, men løfter også fram mindre kjente og til dels forsømte navn som Rolf Stenersen, Sverre Udnæs og Marie Takvam.

I utgangspunktet dekker et slikt litteraturbegrep alle fagområder og inkluderer dessuten også personlige skriftformer som dagbøker og brev. Litteraturbegrepet brukes også ofte i enda ... Bjarne Øygarden har lang erfaring som lærer i ungdomsskolen og som lærerutdanner.

For å gi noen forsøksvise svar, inviterer Institusjonen Fritt Ord og Petrusjka til seminar om og med mennesker som er blitt berørt av russisk litteratur. - Denne helgen har jeg hørt ting som har gitt meg lyst til å både spy, gråte og le. Bokanmeldelse: Fartsfylt vossakrim med smak av spenning.

RELATERTE BØKER