Om diktekunsten

Om diktekunsten - Aristoteles, Jostein Børtnes | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aristoteles, Jostein Børtnes
DIMENSJON
6,97 MB
FILNAVN
Om diktekunsten.pdf
ISBN
2732081078672

BESKRIVELSE

I Om diktekunsten formulerer Aristoteles teorien om dramaets tre enheter: tidens, stedets og handlingens enhet. Her introduseres også sentrale aristoteliske begreper som mimesis, katharsis, hamartia og anagnorisis. Teksten er den første systematiske fremstillingen av poetikken, dvs. diktekunstens teori. Boka er oversatt og innledet av Sam. Ledsaak, og Jostein Børtnes har skrevet essayet Om å lese poetikken.Nr. 52 i Cappelens upopulære skrifter.

Horats' Ars poetica -.. Diktekunsten betyr. Denne siden inneholder synonymer, betydninger og viser forekomsten i kryssord for Diktekunsten, i både bokmål og nynorsk. Diamond snakker ikke om litteraturens vesen så mye som om litteraturens muligheter, og om betydningen av disse mulighetene for vår forståelse av hva filosofi er og gjør.

Begrepet bygger på at en tilskuer gjennom å se for eksempel et tragisk teater eller en tragisk film får utløsning for vonde følelser, og sjelen renses dermed. Dramaturgi betegner læren om en teaterforestillings eller et skuespills oppbygging. Det skjelnes mellom scenisk dramaturgi, som beskjeftiger seg med komposisjon av scenisk-teatrale handlinger og litterær dramaturgi, som beskjeftiger seg med skuespillets oppbygging som en litterær dramatisk tekst.

RELATERTE BØKER