Jærmalerne

Jærmalerne - Hild Sørby | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hild Sørby
DIMENSJON
9,36 MB
FILNAVN
Jærmalerne.pdf
ISBN
1833733890328

BESKRIVELSE

Norges mest kjente landskapsmalere oppdaget Jæren i 1880 årene. Kitty Kielland var først, og deretter kom mange etter. Gjennom tekst og bilder beskriver Hild Sørby den kunsthistoriske utviklingen av Jærmaleriet, fra naturalisme, over nyromantikk og stemningsmaleri til moderne visjon. Samtidig forteller hun også historiene om Jærmalerne. Boken bygger på «Jærmaleriet» som ble utgitt i 1983.

Jærsk natur på sitt beste, og en inspirerende tur for prosjektet. Jærmalerne er omtalt i en bok av Hild Sørby («Jærmaleriet - fra landskap til visjon»). Les mer i spesialartikkelen på Sandalsand om Jæren i malerkunsten .

Opplev flott turterreng, rike kulturminner ... Prosjekt "Jærmalerne" arrangerte nylig tur med Hild Sørby i "Jærmalernes Rike". Turen startet med Skjævelandsbrua i nord og endte på Ogna i sør.

RELATERTE BØKER