Den matematiske krydderhylle

Den matematiske krydderhylle - Nils Kr. Rossing | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils Kr. Rossing
DIMENSJON
3,68 MB
FILNAVN
Den matematiske krydderhylle.pdf
ISBN
6094983819058

BESKRIVELSE

Bokbeskrivelse Visste du at bladenes plassering på stengelen hos mange planter følger strengt matematiske regler, eller at det er mulig å dele en likesidet trekant i fire deler slik at delene kan sette sammen til et perfekt kvadrat? Har du forresten tenkt på at fotballen er en matematisk form som har vært kjent i et par tusen år og at den egentlig kalles et avkortet ikosaeder, eller at rektangulære kumlokk kan være livsfarlige? Er du klar over at bestemors strikke- og vevmønster ofte er strengt matematiske i formen, eller at dersom du går 30 generasjoner tilbake, har hver av oss over en milliard forfedre? Dette er eksempler på hvordan vi kan finne igjen matematiske prinsipper i naturen, i kunst, i håndverks-tradisjonen eller i hverdagsteknologien. Boka er en samling matematiske svisker hentet fra mange fagområder. Den vil være av interesse for alle som har lyst til å oppdage nye sider ved matematikken.

Hyllen oppå er også fin til krydderglass. Kjøp Bøker og magasiner krydderhylle på Kelkoo. Sammenlign tilbud på Bøker og magasiner krydderhylle i kategorien Bøker og magasiner fra en rekke nettbutikker samlet på ett sted, og spar penger på ditt kjøp av Bøker og magasiner ved hjelp av vår tjeneste. "Den matematiske krydderhylle" av Nils Kr.

Rossing. Den matematiske krydderhylle : smakstilsetning til matematikkundervisningen i skolen Navn: Rossing, Nils Kristian Vitensenteret Det gyldne snitt (riksmål) eller det gylne snitt (bokmål og riksmål) vil si deling av en linje eller en flate i to deler slik at den minste delen forholder seg til den største som denne til hele linjen eller flaten.. Uttrykt som φ (phi) tilsvarer dette et irrasjonalt tall med verdi = + ≈ , Man kan finne det delingsforholdet igjen mange steder i naturen, og spesielt på menneskekroppen. Et krydderstativ kan også enkelt settes fram på bordet slik at gjestene selv kan få velge hvordan de ønsker å krydre maten.

RELATERTE BØKER