Bauhaus på norsk = Bauhaus in norwegian

Bauhaus på norsk = Bauhaus in norwegian Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,14 MB
FILNAVN
Bauhaus på norsk = Bauhaus in norwegian.pdf
ISBN
4362535515186

BESKRIVELSE

Bauhaus på norsk er den første publikasjonen som belyser Bauhaus' innflytelsepå norsk design, billedkunst, arkitektur og kunstpedagogikk i mellomkrigsogetterkrigsårene. Boken forteller den ukjente historien om de tre norskeBauhausstudentene Herman Espeler Brodtkorb, Ola Mørk Sandvik og HansMollø-Christensen, samt arkitekten og forleggeren Edvard Heiberg som varprofessor ved skolen. Like mye som Bauhaus på norsk handler om nordmenn påtysklandsferd, er det også fortellingen om kjente utenlandske Bauhauskunstneresom Marianne Brandt, Ivo Pannaggi og Vilhelm Bjerke Petersen som på uliketidspunkt var bosatt i Norge. Boken sporer også Bauhaus' påvirkning på norskstålrørsmøbel- og brukskunstproduksjon, samt forteller den unike historien omJakob Prytz og Arne Korsmos arbeid med å innføre Bauhausundervisning vedStatens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS). Publikasjonen inneholder etunikt, upublisert utvalg av fotografier, samt bidrag av Kåre Bulie, Thomas Flor,Widar Halén, Kirsten Ruud Salomonsen, Pia Rönicke, Lars Mørch Finborud ogMilena Hoegsberg.

Historie. Skolen ble grunnlagt av Walter Gropius i Weimar i 1919 ved å slå sammen Großherzoglich Sächsische Kunstgewerbeschule Weimar (norsk: Weimar storhertuglige saksiske kunsthåndverkskole) stiftet av Henry van de Velde i i 1907 med Kunstschule in Weimar (norsk: Weimar kunstskole). Losers' Consent (Innbundet) av forfatter Christopher J.

Boken forteller den ukjente historien om de tre norske Bauhausstudentene Herman Espeler Brodtkorb, Ola Mørk Sandvik og Hans Mollø-Christensen, samt arkitekten og forleggeren Edvard Heiberg som var professor ved skolen. Bauhaus var en tysk skole for arkitektur, design og kunsthåndverk, opprettet av Walter Gropius. Bauhaus fikk stor betydning for industriell formgiving og for ut­vik­ling av funksjonalisme i arkitekturen.

RELATERTE BØKER