Etikk i litteratur og film

Etikk i litteratur og film - Jakob Lothe | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jakob Lothe
DIMENSJON
7,61 MB
FILNAVN
Etikk i litteratur og film.pdf
ISBN
8260369351831

BESKRIVELSE

Mykje av litteraturens og filmens appell ligg i etikken dei presenterer. Etikk er ikkje berre ein del av innhaldet, men også av forma og forteljemåten. Ein litterær tekst eller film gir ingen etisk fasit, men stiller etiske spørsmål ved å presentere personar og forteljarar som gjennom handlingar, tankar, kjensler, haldningar og prioriteringar markerer seg moralsk, for eksempel gjennom vala dei gjer. Boka diskuterer etikken i romanar og noveller av bl.a. Franz Kafka, Nadine Gordimer, Jonathan Littell, Kjartan Fløgstad, Joseph Conrad, Ian McEwan, W.G. Sebald, Hanne Ørstavik og Ingrid Storholmen. I tillegg kjem filmar som 'Apokalypse Nå! Redux', 'Om forlatelse', 'Turist', 'De andres liv' og 'Amour'. Boka drøfter også dokumentarforteljingar som Levis 'Hvis dette er et menneske' og Seierstads 'En av oss', og dokumentarfilmar som Lanzmanns Shoah og Riefenstahls 'Viljens triumf'.

i 1974 og tok mastergraden i 1976.. Lothe er utdannet ved Universitetet i Bergen og University of California, Santa Barbara.Han har vært professor ved Universitetet i Oslo siden 1993, og har arbeidet som ... Kjøp Etikk i litteratur og film fra Tanum Mykje av litteraturens og filmens appell ligg i etikken dei presenterer.

Universitetet i Oslo. I denne forelesinga vil Jakob Lothe vise at etikk ikkje berre er ein viktig del av innhaldet, men også av forma og forteljemåten i ein litterær tekst eller ein film. Pris: 345,-.

RELATERTE BØKER