Norsk byhistorie

Norsk byhistorie - Knut Helle, Finn-Einar Eliassen, Jan Eivind Myhre, Ola Svein Stugu | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Helle, Finn-Einar Eliassen, Jan Eivind Myhre, Ola Svein Stugu
DIMENSJON
9,29 MB
FILNAVN
Norsk byhistorie.pdf
ISBN
9675608352428

BESKRIVELSE

"Norsk byhistorie" er en samlet oversikt over byutviklingen og urbaniseringsprosessen i Norge. Hva har kjennetegnet den norske byen gjennom historien? Hvorfor utviklet noen tettsteder seg til byer og andre ikke? Og hvordan har vi definert byen - før og i dag? Markedsplasser, kirkesteder og tettsteder har vokst frem, noen har etter hvert utviklet seg til større byer og noen til små. Flere slike steder har forsvunnet eller helt mistet sin funksjon underveis. En av de tingene som har truet den norske byen mest er utallige bybranner - noen ble bygd opp igjen, opp til flere ganger, andre ble det ikke. For første gang analyseres den norske urbaniseringsprosessen i sin fulle bredde, av faglig dyktige forfattere som evner å forklare den voldsomme veksten i antall norske byer, fra 700-tallet og frem til i dag. Boken er gjennomillustrert med flotte kart og fargeillustrasjoner.

Hva har kjennetegnet den norske byen gjennom historien? Hvorfor utviklet noen tettsteder seg til byer og andre ikke? Og hvordan har vi definert byen - før og i dag? Markedsplasser, kirkesteder og tettst... Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) ... initiativ til å få bygde- og byhistorie inn som universitetsfag.

I Norge har denne prosessen pågått gjennom mer enn tusen år, og til ulike tider og i ulike deler av landet har det vært ulike drivkrefter. Kjøp 'Norsk byhistorie, urbanisering gjennom 1300 år' av Knut Helle fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788253028828 Norsk byhistorie er en samlet oversikt over byutviklingen og urbaniseringsprosessen i Norge.

RELATERTE BØKER