Antonio Gramsci

Antonio Gramsci - Antonio Gramsci | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Antonio Gramsci
DIMENSJON
7,73 MB
FILNAVN
Antonio Gramsci.pdf
ISBN
8264910945282

BESKRIVELSE

Filosofen og politikeren Antonio Gramsci (1891-1937) var leder av det italienske kommunistpartiet og ble fengslet under det fascistiske regimet i Italia. Som journalist under første verdenskrig og frem til fengslingen i 1926, kommenterte han en rekke av datidens store og dramatiske begivenheter, som den russiske revolusjon og fremveksten av fascismen i Italia, i tillegg til fremveksten av den angloamerikanske, globaliserte kapitalismen. Disse tekstene gir oss et unikt innblikk i denne dramatiske perioden, slik Gramsci, som selv var direkte involvert i mange av hendelsene, opplevde den.Gramsci avviste enhver form for deterministisk lesning av marxismen, og presenterte egne politiske teorier som førte til at han kom på kollisjonskurs med sitt eget parti. Han representerte en marxisme som ikke var økonomistisk, der kulturen hadde en selvstendig verdi og der det nasjonalt-folkelige og populærkulturen spilte en viktig rolle.Gramsci er ofte sitert, men tekstene hans er sjelden lest. Denne antologien gir leseren mulighet til å bli bedre kjent med filosofen og politikeren Gramsci, en av 1900-tallets viktigste politiske tenkere.Utvalg, innledning og oversettelse ved Geir Lima.

Membre fondateur du Parti communiste italien, dont il fut un temps à la tête, il est emprisonné par le régime mussolinien de 1927 à sa mort. En tant qu'intellectuel marxiste, il a notamment développé une théorie de l'hégémonie ... Welcome to the official website of the International Gramsci Society (IGS).

januar 1891 i Ales på Sardinia i Italia, død 27. april 1937 i Roma) var en av de viktigste sosialistiske, politiske filosofene på 1900-tallet.Gramsci ble født på Sardinia i Italia.Han studerte ved universitetet i Torino, den ledende industribyen i landet, der han ble kjent med blant andre den senere kommunistlederen Palmiro Togliatti Antonio Francesco Gramsci (UK: / ˈ ɡ r æ m ʃ i /, US: / ˈ ɡ r ɑː m ʃ i /, Italian: [anˈtɔːnjo franˈtʃesko ˈɡramʃi] (); 22 January 1891 - 27 April 1937) was an Italian Marxist philosopher and communist politician.

RELATERTE BØKER