Varg Veum: De dødes dal

Varg Veum: De dødes dal - Gunnar Staalesen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Staalesen
DIMENSJON
3,55 MB
FILNAVN
Varg Veum: De dødes dal.pdf
ISBN
2011507861378

BESKRIVELSE

En dag i november 1970 blir en kvinne funnet død i Isdalen ved Bergen. Liket blir aldri identifisert, og hun huskes senere bare som "Isdalskvinnen". Et halvt års tid senere er den unge barnevernsarbeideren Varg Veum på leting etter en ung pike som er forsvunnet i Bergens narkomiljø. Noe av det første han finner, er et lik.... Parallelt med politiet foretar Veum sine egne undersøkelser. Noen tråder peker i samme retning: Kan det være en sammenheng mellom de to hendelsene? "De dødes dal" er første album i en serie på syv, under fellestittelen "7 fjell". I dette albumet møter vi den unge Varg Veum, før han åpner sin praksis som privatdetektiv. "

Noen vil nok bli overrasket over at den unge Veum var såpass blond og tiltrekkende. Men jeg har sans for de svarte film noir-skyggene Batman- og Supermann-tegneren Mike Collins har lagt over Veums øyne. I sjette album, Isdalskvinnens hemmelighet, trekkes trådene tilbake til det første bindet i serien, De dødes dal.

Den handlet om det gåtefulle funnet av en død, utenlandsk og ukjent kvinne innerst i Isdalen i Bergen - et fremdeles uløst mysterium. Gunnar Staalesen og Mike Collin... Disse to siste bøkene i "7 Fjell"-serien er en slags oppsummering av Veums 30 år lange kamp mot en usynlig fiende, en kamp som startet allerede i 1970 med boken "De Dødes Dal".

RELATERTE BØKER