Det dobbelte teater

Det dobbelte teater - Antonin Artaud | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Antonin Artaud
DIMENSJON
6,28 MB
FILNAVN
Det dobbelte teater.pdf
ISBN
9970146889397

BESKRIVELSE

Antonin Artaud ( 1896 . 1948 ), den franske forfatter, teatermann og kulturkritiker, er i dag mest kjent for sitt hovedverk om teater : Le Thèâtre et son Double . Det dobbelte teater . en samling essays, forelesningsmanuskripter, manifester og brev, skrevet i perioden 1931 . 31, utgitt i bokform i 1938. For første gang foreligger dette verket i norsk oversettelse.Artaud var på mange måter en surrealistisk opprører som går voldsomt til angrep på Vestens rasjonalisme og fragmentariske kulturforståelse. Han kritiserer Vestens teater som etter hans mening er litterært og psykologisk . og fullstendig avsporet . og som han vil erstatte med et besettende . Grusomhetens teater . med vekt på fysiske uttrykksmidler og med et ganske spesielt repertoar.Artaud har vært en betydelig inspirasjonskilde for mange retninger innen det eksperimentelle alternative teater i etterkrigstiden.Oversettelse, kommentarer og etterord ved Kjell Helgheim . professor i teatervitenskap ved Universitetet i Oslo.

Putti Plutti Pott fyller norske teatre og kulturhus i ukene før jul, og over 285 barn bidrar ... Det kan bli mindre røyking på norske scener når Arbeidstilsynet nå strammer inn reglene. På Rogaland teater løser de utfordringen med å ta røykepause på scenen. Det dobbelte teater.

Det dobbelte teater . en samling essays, forelesningsmanuskripter, manifester og brev, skrevet i perioden 1931 .

RELATERTE BØKER