Inkludering

Inkludering - Peder Haug | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Peder Haug
DIMENSJON
4,44 MB
FILNAVN
Inkludering.pdf
ISBN
2925604059468

BESKRIVELSE

Peder Haug presenterer i dette heftet et av de mest betydningsfulle begrepene og praksisfelt i skolen, nemlig inkludering. Hvordan skal barn og unge med ulik bakgrunn, kjønn og forutsetninger delta aktivt sammen i sosiale og faglig felleskap og samtidig realisere sitt potensial for læring?Dette spørsmålet kan inkluderingsbegrepet gi svar på, og det er mulig å omsette det til praktisk pedagogikk. Dypest sett handler inkludering om forholdet mellom individet og felleskapet, og dette heftet gir både god forståelse for hva begrepet innebærer og en rekke føringer for hvordan inkludering kan realiseres i skolen.

I dag står altfor mange utenfor arbeidslivet. Samtidig mangler en rekke bedrifter arbeidskraft.

Skolen skal også praktisere likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å Norge blir et stadig mer flerkulturelt samfunn, og inkludering og integrering i det norske samfunnet er et uttalt mål. Trondheim kommune har et mål om at alle seniorer i kommunen skal ha tilgang til et mangfoldig og variert kulturtilbud, men det er fortsatt en utfordring i å nå seniorer med innvandrerbakgrunn. Målsettingen om inkludering og deltak else omfatter alle - uansett bakgrunn, forutsetninger og funksjonsevne.

RELATERTE BØKER