Land, makt og følelser

Land, makt og følelser - Frank Aarebrot, Kjetil Evjen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frank Aarebrot, Kjetil Evjen
DIMENSJON
4,41 MB
FILNAVN
Land, makt og følelser.pdf
ISBN
3297467463725

BESKRIVELSE

Hvordan blir stater og nasjoner til? I vår tid er dette den normale organiseringen av et territorium, men i en globalisert verden stiller stadig flere spørsmål ved om ideen om nasjonalstaten fortsatt er relevant. Boken tar opp definisjonen av staten og statsbygging, identitet, nasjon og nasjonsbygging og til slutt nasjonalstatens utfordringer i vår tid. Boken er skrevet for den historie- og samfunnsinteresserte offentligheten, men er spesielt egnet for studenter i sammenlignende politikk, internasjonal politikk og statsvitenskap. Frank Aarebrot (1947 2017) var professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen og har blant annet undervist om stats- og nasjonsbyggingsprosesser i en årrekke. Kjetil Evjen er universitetslektor ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

Kapitel 2 Territoriell struktur og dens funksjoner Ibn Khalduns teori om regimeskifter basert på ren territoriell dynamikk. Sentrum med opphopning av velstand fra skattlegging og handel, velstående elite med ressurser til å bygge monumenter og utvikle kultur. Ressursmateriell: Land, makt og følelser Ny bok om stats- og nasjonsbygging av Frank Aarebrot & Kjetil Evjen.

Land, makt og følelser ... Forholdet mellom sentrum og periferi Den arabiske statsmannen og historikeren Ibn Khaldun levde på slutten av 1300-tallet og var en av de første som utviklet en teori om 18 | LAND, MAKT OG FØLELSER Land, makt og følelser Hvordan blir stater og nasjoner til? I vår tid er dette den normale organiseringen av et territorium, men i en globalisert verden stiller s... Landet er gitt, makt og kontroll likeså, men skjevfordeling og urettferdighet innen territorier er nok til å vekke sterke følelser. Det gjelder både når noen kjemper for nasjonal uavhengighet, og når et tettsted står i fare for å miste lokalsykehuset.

RELATERTE BØKER