Utdanningssosiologi

Utdanningssosiologi - Kåre Heggen, Håvard Helland, Jon Lauglo | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kåre Heggen, Håvard Helland, Jon Lauglo
DIMENSJON
4,56 MB
FILNAVN
Utdanningssosiologi.pdf
ISBN
6893210346102

BESKRIVELSE

Rekrutteringen til videregående og høyere utdanning har økt svært mye fra 1970- og 80-tallet i Norge. Har dette hatt betydning for hvem som rekrutteres? For hvem som tar hvilke utdanninger eller hvem som får de beste karakterene? Hvordan kan ulik tilgang til og gjennomføring av utdanning forklares? Slike spørsmål belyses i boken ved sentrale begrepers om sosial bakgrunn, sosial klasse, sosial kapital, kjønn, familiemønster, etnisitet og biologiske faktorer, hentet fra både norsk og internasjonal utdanningssosiologi. Teorier om sosial reproduksjon som har stått sterkt i utdanningssosiologien over lang tid tas opp, men det blir også vist til alternativer, til dels også motstridende forklaringsmåter. Boken er basert på omfattende datasett som belyser disse spørsmålene. Utdanningssosiologi er skrevet av tre forfattere med omfattende erfaring fra utdanningsforskning.

august 1939) er professor emerita i yrkespedagogikk ved Oslomet - storbyuniversitetet.. Mjelde er utdannet sosiolog med utdanningssosiologi som spesialitet.

Fri frakt fra {0} kr. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Utdanningssosiologi Fra teori til praksis i skolen.

RELATERTE BØKER