Komorbiditet i somatikk og psykiatri

Komorbiditet i somatikk og psykiatri - Alv A. Dahl, Ellen Karine Grov | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alv A. Dahl, Ellen Karine Grov
DIMENSJON
11,20 MB
FILNAVN
Komorbiditet i somatikk og psykiatri.pdf
ISBN
9499118030670

BESKRIVELSE

Dette er den første boka som gir en samlet fremstilling av alle aspektene ved komorbiditet.Komorbiditet handler om at samme pasient har flere sykdommer samtidig, somatiske eller psykiske. Komorbiditet skaper nye symptomkombinasjoner og nye komplikasjoner. Behandlingsopplegg må justeres, og prognosen for enkeltsykdommene forverres ofte. Komorbiditet øker ofte mortaliteten og funksjonssvikten og kan føre til at pasientene får et mangfold av legemidler.Utbredelsen av komorbiditet, og særlig komorbiditet mellom kroniske lidelser, øker i takt med økt levealder og høyere forekomst av kroniske livsstilssykdommer. Fenomenet representerer dermed en stadig større utfordring for helsevesenet og betyr at alle helsearbeidere, både i primærhelsetjenesten og i spesialisthelsetjenesten, må være kjent med begrepet og konsekvensene. Boka belyser tre kombinasjoner av komorbiditet ved noen vanlige og sentrale somatiske sykdommer og psykiske lidelser: komorbiditet mellom somatiske sykdommer, mellom psykiske lidelser, og ikke minst mellom somatiske sykdommer og psykiske lidelser.Boka henvender seg til medisinstudenter og til masterstudenter i sykepleie og andre helsefag. Den vil også være nyttig for leger i primær- og spesialisthelsetjenesten som savner en samlet fremstilling av alle vesentlige sider ved komorbiditet.

Dahl, Ellen Karine Grov Forlag Cappelen Damm akademisk ISBN 9788202424657 Utgitt 2014, Myk perm. Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. Komorbiditet i somatik og psykiatri (bog) af forfatteren Alv A.

Forståelse, betydning og konsekvenser. 156 s, tab, ill.

RELATERTE BØKER