100 dikt om krig

100 dikt om krig lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,34 MB
FILNAVN
100 dikt om krig.pdf
ISBN
8918909455740

BESKRIVELSE

Fra tidenes morgen har poeter skrevet dikt om krig - mange om slag de selv døde i.I denne enestående antologien samler Håvard Rem mange av de sterkeste diktene om krig som er blitt skrevet. Hovedvekten av diktene er hentet fra norsk litteratur, men også andre språkområder er rikt representert. Til sammen gir de et mangfoldig bilde av krigen. Krig er kameratskap mellom kjempende soldater, krig er frykt for fienden, møte med døden, krig er sivilbefolkningens lidelse, barn uten foreldre, mennesker som gråter over døde, elskende som mister hverandre - og noen finner hverandre igjen. Krig er det alle mennesker er imot, men som vi likevel aldri blir kvitt. I disse diktene finnes det forsøk på å forstå hvorfor.Lyrikeren og essayisten Håvard Rem har stått for utvalget og skrevet et personlig forord.

ikke lenger trenger lide under krig, sult og frykt og ikke lenger er helt fornuftsstridig splittet av rase, hudfarge og ideologi. Gi oss mot og styrke til å begynne på denne oppgaven i dag, slik at våre barn og våre barns barn en dag skal ... [1] Diktet får en ny dimensjon som historisk dokument i den grad slike kontorer ikke lenger finnes i 2000-tallets næringsliv, ettersom papiret er erstattet med elektronisk tekstbehandling.

Etter ei stund køyrde me om bor i ei ferge. Etter ei natt på ferga, kom me fram.

RELATERTE BØKER