Lengselens bilder

Lengselens bilder - Sigrid Lien | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigrid Lien
DIMENSJON
12,82 MB
FILNAVN
Lengselens bilder.pdf
ISBN
8392916364082

BESKRIVELSE

De norske emigrantene i USA sendte tusenvis av brev hjem til familie og venner - ofte ledsaget av fotografier. Mens i motsetning til brevene har bildene hittil vært bortgjemt i skuffer og arkivskap. Sigrid Lien dro på fotojakt i USA og Norge, og har samlet et omfattende materiale. På Jæren fant hun bilder av unge menn og kvinner før de la ut på reisen. I USA fant hun hele glemte produksjoner etter norske fotografer. I denne praktboken forteller Lien utvandrernes historie gjennom disse bildene. De sier mye om livet i det nye landet og hvordan utvandrerne selv ønsket å framstille det. Men de gir oss ikke minst ny forståelse for hvordan vårt bilde av Amerika er blitt dannet.

Bildene er selvfølgelig en viktig ingrediens i boken. Det kaptittel som fenger meg mest har tittelen «Sist sett alene på prærien: Emigranthistorien og de usynlige kvinnefotografene». Eva Harr - "Lengselens landskap "Se større bilde Kunstners navn Eva Harr Tittel "Lengselens landskap "Teknikk Litografi Størrelse 37 x 60 cm Opplag 190 Pris 3500,00 Lager 2 stk.

innbundet, 2009. Sendes innen 1-3 virkedager.

RELATERTE BØKER