Per Kleiva

Per Kleiva - Merete Hovdenak | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Merete Hovdenak
DIMENSJON
6,71 MB
FILNAVN
Per Kleiva.pdf
ISBN
5568903358515

BESKRIVELSE

Et samlet kildemateriale av både publiserte og upubliserte tekster om og av Per Kleiva har vært viktige for denne boka, men det ble spesielt de timelange samtalene med han våren 2017 som til slutt ble retningsgivende for innholdet: Kleivas egne erfaringer på vei inn i kunstfeltet, viktige møter med samtidige kunstkollegaer i og utenfor atelierkollektiver, samt helt spesifikke kunstopplevelser. Disse hendelsene er viktige for å forstå Kleivas livs- og kunstenervalg. Hans grafiske blad ble utgangspunkt for malerier og skulpturarbeider, samtidig som han demonstrerte at materialarbeider og malerier også kunne ta form som grafiske trykk.

Han vokste opp i Troms, på Sunnmøre og i Gulen i Sogn. I dag bor han på Nesodden.

Det bekrefter hans kone Ida Drage til Dagbladet. Per Kleiva (født i Torsken i 1933, død 2017) var en billedkunstner som arbeidet med maleri og grafikk. Per Kleiva har hatt en meget sentral posisjon i norsk billedkunst.

RELATERTE BØKER