Skolemesternes konge

Skolemesternes konge - Ernst Håkon Jahr | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ernst Håkon Jahr
DIMENSJON
3,29 MB
FILNAVN
Skolemesternes konge.pdf
ISBN
6133936739794

BESKRIVELSE

Denne boka er den første større biografien om den skolelæreren som gjennom hele siste halvdel av 1800-tallet ble ansett som det fremste forbildet og den ledende autoriteten for landets flere tusen lærere. Andreas Martinus Feragen (1818-1912) kom fra en fattig arbeiderfamilie i Trondheim og endte som .Skolemesternes konge" i Norge. Etter det som blei sagt, var det kong Oscar II som gav han den tittelen. Feragens biografi illustrerer hva utdanning gjennom 1800-tallets lærer.seminarer kunne bety for evnerike gutter i datidas Norge. Han gikk ut fra Holt seminar ved Tvedestrand 1843, og han skulle seinere som øvingslærer gjennom mer enn 30 år ved den samme institusjonen bli en avgjørende inspirator for kull etter kull av kommende lærere. Feragen var kirkesanger og lærer i Holt i nesten 66 år, totalt var han lærer i nærpå 70 år. Samtidig var han kirkesanger i Tvedestrand i over 40 år. Han stod i stillinga i Holt til han var 93, til rett før han døde i 1912.

Feragen gikk ut fra Holt seminar ved Tvedestrand 1843, ... Andreas Martinus Feragen (1818-1912) kom fra en fattig arbeiderfamilie i Trondheim og endte som "Skolemesternes konge" i Norge. Etter det som blei sagt, var det kong Oscar II som gav han den tittelen.

Sørbok i underetasjen i A-blokka, Campus Kristiansand Påmeldingsfrist. Ingen frist angitt.

RELATERTE BØKER