Vestlandskunstnaren Mons Breidvik

Vestlandskunstnaren Mons Breidvik - Reidar Storaas | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Reidar Storaas
DIMENSJON
4,2 MB
FILNAVN
Vestlandskunstnaren Mons Breidvik.pdf
ISBN
8338505543885

BESKRIVELSE

Den første samla framstillinga av livet og kunsten til Mons Breidvik (1881-1950). Breidvik var frå Brekke i ytre Sogn, men slo seg i 1907 ned i Kvam i Hardanger. Mons Breidvik var elev av Harriet Backer og Erik Werenskiold og var ven med kjende vestlandskunstnarar som Olav Rusti, Bernt Tunold og Nikolai Astrup. Breidvik arbeidde alt vesentleg med teikning og grafikk, men også med kyrkjekunst. I samtida hausta han dei største lovord for framifrå skildringar av born og for glimrande portrett. Han er representert i sentrale galleri i Noreg og USA. Mons Breidvik var idealist. Iherdig arbeidde han for å få gode bilete inn i vanlege folks heimar. Han kjempa for norsk språk og betre bunadsskikk. Med styrke hevda han vestlandskunstens plass i norsk kunstliv og kjempa for eit kunstakademi i Bergen. Denne boka gjev innsyn i Mons Breidviks personlegdom og familieliv, og kampen hans for å overleva som kunstnar i bygde-Noreg. Boka er rikt illustrert med kring 100 av Mons Breidviks kunstverk og kring 40 foto.

Breidvik var frå Brekke i ytre Sogn, men slo seg i 1907 ned i Kvam i Hardanger. Mons ... B.

Mons ... B. skulle, som eldste sønn, overta den veldrevne farsgården, men da han isteden valgte kunstnerbanen, levde han i flere år i trange kår i Bergen og Kristiania.

RELATERTE BØKER