Den befridde familien

Den befridde familien - Josefin Olevik | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Josefin Olevik
DIMENSJON
7,58 MB
FILNAVN
Den befridde familien.pdf
ISBN
9578112643760

BESKRIVELSE

Hva er en familie? Hvorfor bygges fortsatt de fleste boliger for to voksne og to barn? Er det en menneskerett å få barn - uansett alder, kjønn eller seksuell legning? Og: Kan vi noen gang befri oss fra de «reglene» som ligger i vår biologi? Josefin Oleviks skarpe og høyaktuelle debattbok er en liten skatt som utfordrer leseren til å tenke fritt om foreldreskap, familierelasjoner, husholdning, fordommer, natur, biologiske begrensninger og kultur. Hun skriver engasjerende om alenemødres levekår, det historiske og politiske bakteppet for kunstig befruktning, eggdonasjon, sæddonasjon og surrogati. Hun forteller om sitt eget valg om å bli enslig forelder, befruktet på den danske klinikken Storken og deretter om å være «lykkelig gift med staten». "Den befridde familien er en klok, rik, veltenkt og velskrevet bok. På en vidunderlig og fruktbar måte bruker hun blant annet klassikere som Mary Shelleys Frankenstein, Carl Jonas Love Almqvists Det går an og Gabriel García Márquez' Hundre års ensomhet for å sidebelyse sine og andres tanker om familien, og om det som ligger så nært: naturen og det Naturlige." Göteborgs-Posten Josefin Olevik er en svensk journalist og forfatter som bor i Stockholm. Hun skriver i en rekke svenske aviser og tidsskrift og debuterte som forfatter i 2009 med Campingland: en berättelse om flintastek, flukthål och förtältsromantik, før den Den befridde familien kom i 2016.

juni 2019 - 02:00 «Veien ... Den svenske forfatteren og journalisten Josefin Olevik er nå aktuell med den tankevekkende, dyptpløyende og personlige debattboka Den befridde familien på Pelikanen forlag.Boka er oversatt av Monica Isakstuen som selv har et nært forhold til teksten og har skrevet en instruktivt forord i den norske utgaven.. Møt dem sammen i samtale om hva en familie egentlig er, og hva som definerer ... Den befridde familien er nemlig ikke bare fortellingen om Oleviks egen vei mot et barn uten en kjent pappa.

I 2016 kom 'Den befridde familien', en debattbok om familie og foreldrerollen. Den befridde familien av Josefin Olevik Utgitt: 2019 Form: Bok Emner: Assistert befruktning Familien Mødre og barn Etikk Biografisk Plassering: Faglitteratur Hylleplass: 306.874 Olevik,J. Avdeling: Voksenavdeling Status: På hylla Den befridde familien.

RELATERTE BØKER