Det internasjonale gjennombruddet

Det internasjonale gjennombruddet - Terje Tvedt | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Tvedt
DIMENSJON
8,21 MB
FILNAVN
Det internasjonale gjennombruddet.pdf
ISBN
6992405083437

BESKRIVELSE

Boken forteller historien om da Norge debuterte på den globale arena som rådgiver i utvikling, og da verden på samme tid kom til Norge som migranter og flyktninger fra Asia, Latin-Amerika og Afrika. Boken viser hvordan samspillet mellom disse to verdenshistoriske bevegelsene forandret Norge. På begynnelsen av 1960-tallet startet den norske staten med å bygge et humanitærpolitisk kompleks som skulle legge grunnlaget for at den politiske ledelsen noen tiår senere erklærte at Norge skulle bli en humanitær stormakt. Nesten parallelt med dette kom de første pakistanerne til Norge, som en fortropp i en stadig voksende migrasjonsbevegelse. I løpet av de siste tiårene førte det til en radikal endring av landets befolkning, religioner og kulturer. Boken fremmer originale og tydelige fortolkninger av hva som skjedde, og dokumenterer hvordan Norges møte med verden og verdens møte med Norge ble styrt av hva forfatteren kaller en ny humanitærpolitisk elite. Forfatteren viser at spørsmålet om det norske og norske verdier - som under det nasjonale gjennombruddet på 1800-tallet - igjen er blitt aktuelt, bare på helt andre måter. Boken diskuterer grunnleggende spørsmål som: Finnes det norske verdier og norsk kultur? Og finnes Norge?

Professor Terje Tvedt publiserte i slutten av 2017 sin bok «Det internasjonale gjennombruddet.Fra 'ettpartistat' til flerkulturell stat.» Boka har skapt betydelig debatt om hvordan Norge ble erklært multikulturelt, og hvordan det norske samfunnet har håndtert islam og andre kulturer.. Tvedt har bakgrunn som venstreradikal aktivist. Terje Tvedt: «Det internasjonale gjennombruddet» «Det er nesten ikke mulig å tenke seg at nordmenn som ferdes utendørs, ikke kjøper Yngve Ryds moderne klassiker 'Bål'.» Det internasjonale gjennombruddet skjedde i norsk skole med gjennomføringa av læreplanverket Kunnskapsløftet 2006 der de nye læreplanene skulle bygge på «globalisering, individualisering og pluralisme».

Fri frakt fra {0} kr. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris I årets bok, «Det internasjonale gjennombruddet», tar Tvedt et oppgjør med politikken bak masseinnvandring, multikulturalisme og menneskerettighetshegemoni.

RELATERTE BØKER