Tusen års Europahistorie

Tusen års Europahistorie - Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø
DIMENSJON
8,54 MB
FILNAVN
Tusen års Europahistorie.pdf
ISBN
6668346461958

BESKRIVELSE

Dagens Europa og det særegent europeiske oppstod i det kraftfulle møte mellom romere, germanere og nordboere ved begynnelsen av vår tidsregning. Denne bredt anlagte europahistorie utgjør et viktig bidrag til vår europeiske selvforståelse og forteller en felles europeisk historie som er lite kjent i Norge; en historie der Norden spiller en langt mer fremtredende rolle enn de fleste vil være klar over.En bevissthet om et Europa som et hele ble født etter slaget vet Teutoburg i år 9 e.kr., da germanske stammekriger vant en knusende seier over den romerske har. Romernes ekspansjon mot nord ble stanset, og det europeiske kontinent ble delt, men også samlet. Geografisk, kulturelt og politisk kom grensen til å gå fra vest til øst, langs Rhinen og Donau, men det germanske nord og det latinske syd ble samtidig en dualistisk enhet. En ny verdensdel var blitt til.Forfatterne er arkeolog Lotte Hedeager og historiker Henrik Tvarnø.

Kjøp boken Tusen års Europahistorie av Lotte Hedeager, Henrik Tvarnø (ISBN 9788253022512) hos Adlibris.com. Fri frakt.

Dette verket har kun blitt bevart i et enkeltstående manuskript som ble funnet Hersfeldklosteret i byen Bad Hersfeld i den tyske delstaten Hessen i det daværende tysk-romerske ... Tusen års europahistorie: Romere, germanere og nordboere. Pax, Oslo 2001, stor 8vo, orig.

RELATERTE BØKER