Utviklingspsykologi

Utviklingspsykologi - Stephen von Tetzchner | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stephen von Tetzchner
DIMENSJON
4,83 MB
FILNAVN
Utviklingspsykologi.pdf
ISBN
4566284037221

BESKRIVELSE

Utviklingspsykologi beskriver endringer i evner og egenskaper gjennom barnealderen og senere i livet på en helt unik måte, og sammenligner teorier som forklarer disse endringene.Dette er den andre utgaven av det norske standardverket om utviklingspsykologi. Den inkluderer den betydelige nye kunnskapen som 2000-tallet har brakt med seg på det utviklingspsykologiske området. Boka viser bredden i moderne utviklingspsykologi og fører leseren inn i fagets tenkemåte. Ut fra denne er barn og voksnes evner og egenskaper ikke ferdiglagede eller forutbestemte, men er resultatet av komplekse samvirkninger mellom biologiske og miljømessige forhold over tid. Gjennom utvikling både endrer individet seg og forblir det samme.Boka gir leseren kunnskaper om den typiske utviklingen og de individuelle variasjonene innenfor alle aspekter av utvikling fra spedbarnsalderen, gjennom ungdomsårene og helt til den sene voksenalderen.Boka egner seg for alle som studerer eller arbeider innenfor fagområder som trenger kunnskap om menneskers utvikling.

Ved fullført emne kan studenten: redegjøre for teoretiske modeller og forskningsmetoder innen utviklingspsykologi; integrere eksisterende kunnskap om biologisk grunnlag, emosjonell, sosial og kognitiv utvikling, i en helhetlig forståelse av utviklingsprosessen fra spedbarnsalder til utvikling over livsløpet. UTVIKLINGSPSYKOLOGI 1: INTRODUKSJON HISTORISK PERSPEKTIV Phillip Ariès studerte kunst og utgivelser, og kom frem til at barn ikke hadde noen spesiell status før 1600, og at de ble behandlet som miniatyr-voksne. Dette funnet har blitt kritisert, en mener nå at barndommen ble anerkjent som en atskilt fase. Utviklingspsykologi Hovedområdet handler om psykologisk utvikling fra unnfangelse til død.

Oslo: Gyldendal Akademisk, 2012. Pris NOK 735.

RELATERTE BØKER