Olof Sirmas joiketekster

Olof Sirmas joiketekster - Nellejet Zorgdrager | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nellejet Zorgdrager
DIMENSJON
7,69 MB
FILNAVN
Olof Sirmas joiketekster.pdf
ISBN
3430217959626

BESKRIVELSE

På 1670-tallet overbrakte den samiske prestestudenten Olof Sirma to samiske kjærlighetssanger til Johannes Schefferus' berømte monografi Lapponia. Joiketekstene ble publisert i sin samiske språkdrakt og på latin, og er de eldste samiske joiketekster vi har i dag. Lapponia ble allerede på 1600-tallet oversatt til flere vesteuropeiske språk, og de to sangene inspirerte diktere og oversettere til å gjendikte dem. Nellejet Zorgdrager beskriver og analyserer sangenes litteraturhistoriske og oversettelsesteoretiske aspekter med grundighet og innsikt. Boken omfatter de originale og oversatte versjonene av joiketekstene som analysene er basert på. Nellejet Zorgdrager (f. 1942) er en nederlandsk sosialantropolog og har vært ansatt ved Universitetet i Groningen, Nederland. Hun har mastergrad i oversettelsesvitenskap.

Han tjänstgjorde från 1675 till sin död som kaplan i Enontekis.. Olaus Sirma var troligen den första samiska lyriker som är känd till namnet.

[2] Olof Sirmas joiketekster. Samiske samlinger XX.

RELATERTE BØKER