Drikkestell for øl i Trøndelag

Drikkestell for øl i Trøndelag - Ola Grefstad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Grefstad
DIMENSJON
10,33 MB
FILNAVN
Drikkestell for øl i Trøndelag.pdf
ISBN
5533668235520

BESKRIVELSE

Før i tida vart ølet brygga på gardane - svakt øl til tørstedrikk, sterkare øl til høgtid og fest. I heile Trøndelag var øl frå gammalt av sentralt i samkommer og lag, både ved dei årlege høgtidene og ved merkedagane i livet. Til oppbevaring og frakt, og som drikkekar for øl, var tre det mest vanlege materialet. Drikkestellet for øl er prestisjefylte gjenstandar som oftast har dekorative detaljar i både utforming og overflatedekor. Gjenstandane som blir presenterte i denne boka, er henta frå ei omfattande registrering gjort i Trøndelag i åra 2008-2010. Boka er delt inn i tre hovudkapittel: bryggekar, skjenkekar og drikkekar. Eit eige kapittel er vigd ølbrygginga slik at den kunnskapen òg blir teken vare på. Boka skal vera til inspirasjon blant anna for handverkarar som ønskjer å skapa nye produkt med rot i den gamle kulturen. På same tid er ho ei flott fagbok til nytte og glede for alle som er interessert i øltradisjonane våre.

februar 2015. Gjenstandane som blir presenterte i denne boka, er henta frå ei omfattande registrering gjort i Trøndelag i åra 2008-2010. Kjøp Drikkestell for øl i Trøndelag fra Bokklubber Før i tida vart ølet brygga på gardane - svakt øl til tørstedrikk, sterkare øl til høgtid og fest.

Deutsche Steinzeug der Renaissance- und Barockzeit. Hetjens-Museum / Deutsches Keramikmuseum.

RELATERTE BØKER