Norrøn hjelpebok

Norrøn hjelpebok - Arne Torp | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Torp
DIMENSJON
4,50 MB
FILNAVN
Norrøn hjelpebok.pdf
ISBN
7358182557333

BESKRIVELSE

Boka er tenkt som ei hjelp i arbeidet med norrøne tekstar på nordisk grunnfag. Det er først og fremst skrive med tanke på dei som studerer ved Universitet i Oslo, ettersom hovuddelen av heftet er språklege kommentarar til akkurat dei tekstane som er grunnfagspensum i Oslo, men kan også brukast av andre som arbeider med dei same tekstane. Dei tekstane som er kommenterte er: "Hrafnekels saga", kap. 1-8 og "Gylfaginning", kap. 47-50. Tekstutgåva som kommentarane byggjer på er Odd Einar Haugen: "Norrøne tekster i utval".

Besøk vår webshop! Norrøn litteratur. Norrøn litteratur er muntlig overleverte dikt og fortellinger fra vikingtiden, som ble nedskrevet på 1200-tallet.

700 - c. 1050) ble den eldre runerekka på 24 tegn byttet ut med en som var redusert til 16 tegn. Norrøn hjelpebok: kommentarar til Hrafnkels saga og Gylfaginning.

RELATERTE BØKER