Sanger i natten

Sanger i natten - Friedrich Hölderlin | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Friedrich Hölderlin
DIMENSJON
12,52 MB
FILNAVN
Sanger i natten.pdf
ISBN
6718900522244

BESKRIVELSE

Friedrich Hölderlin gjendiktet til norsk Friedrich Hölderlin (1770.;1843) regnes i dag som en av den tyske litteraturs fremste lyrikere, og han fortsetter å øve innflytelse på nåtidens poesi og på tenkningen rundt det poetiske. Han var utdannet som teolog fra Tübingen, men for å unngå en geistlig løpebane livnærte han seg som huslærer. Dette førte ham til Frankfurt og et ulykkelig kjærlighetsforhold til Susette Gontard, mor til en av hans elever; hun opptrer i hans diktning under navnet Diotima. Etter et sammenbrudd sommeren 1802 ble Hölderlins mentale tilstand stadig verre, og fra 1806 var han sinnssyk. Hans diktning er preget av revolusjonsbegeistring og håp om en ny politisk orden, men også av en religiøs lengsel etter at en ny tid skal avløse samtidens gudløse natt. Som et positivt motstykke til sin samtids Tyskland setter han antikkens Hellas, og det greske har en sentral plass i hans diktning.

FAUSKE (VG) Klokken har passert midnatt når dirigent Marit Lødemel samler sine tropper. Hun hever armene, og så toner en Evert Taube-vise ut over forsamlingen. God natta alle sammen! Fin god natt-sang med koselig melodi.

Facebook Tweet Via mail Skriv ut Kvinnene vi møter i boka risikerer fengsel, tortur og død om de fortsetter å bekjenne Jesu navn, ikke bare for seg, men også for sin familie. Han er også Gud i dalen. Om du kan tro det, skal han fylle din munn med lovsang, ikke bare om dagen, men også gi deg lovsanger i natten.

RELATERTE BØKER