Den norske folkesjela

Den norske folkesjela - Per Egil Hegge | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Egil Hegge
DIMENSJON
10,73 MB
FILNAVN
Den norske folkesjela.pdf
ISBN
2604605300047

BESKRIVELSE

Hjemmekoselig, hytta, hålke, værfast, brødskive, solveggen...Denne boka tar for seg alle de ordene som ikke bare karakteriserer oss nordmenn, men som kanskje også er med på å gjøre oss til nettopp det. Mange av ordene handler naturlig nok om vær og vind, geografiske fenomen, fauna, tur og natur, og ikke minst ulike matretter som rømmegrøt, brunost og lutefisk. Men her er også ord som utepils, gullrekka, pappaperm, oljeprisfall, naver, matpakke, handlingsregelen, vinmonopolet og velferdsstaten. Det er en mangslungen liste med ord Per Egil Hegge på sitt lune, humoristiske og underfundige vis legger frem og forteller om, og som viser oss hvordan vi er, hva som karakteriserer vårt norske lynne og vår norske mentalitet, den norske kulturen, den norske folkesjela, det som gjør oss til nordmenn, og han vil med dette helt klart blåse nytt liv i debatten om hva som egentlig er typisk norsk!«Årets aller vittigste bok.» Finn-Erik Vinje, Ordet

Furst mener at noe av den klassiske folkesjela fortsatt sitter igjen, men at det er kommet flere nye verdier, som nordmenn i dag prioriterer høyere. Den norske folkesjela ...denne gang illustrert ved en dag i Brønnøysund Den norske folkesjela ebok. 159,-Denne boka tar for seg alle de ordene som ikke bare karakteriserer oss nordmenn, men som kanskje også er med på å gjøre oss til nettopp det.

Den norske korpskulturen er enestående. Særlig når det gjelder utbredelsen av skolekorps er Norge i en særstilling.

RELATERTE BØKER