Jord- og hagebruksvekster

Jord- og hagebruksvekster - Olav Skard | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Skard
DIMENSJON
5,49 MB
FILNAVN
Jord- og hagebruksvekster.pdf
ISBN
8136846109271

BESKRIVELSE

En uhøytidlig presentasjon av 53 av våre vanligste jord- og hagebruksvekster. Dette er Olav Skards tredje bok i serien om trær og planters kulturhistorie og er en ypperlig gavebok. Som i tidligere utgivelser i serien presenteres hver art med informasjon om navnets betydning, om opprinnelse og utbredelse, om myter og tradisjoner, om folkemedisin og kosthold og om hvordan disse vekstene har inspirert kunstnere i diktning og billedkunst. I tillegg er plantene presentert med flotte foto eller tegninger og interessante kulturhistoriske bilder.

EUs database over registrerte plantesorter tilbyr et søkeverktøy for alle jord- og hagebruksvekster som kan markedsføres i hele EU, se denne. En sort som skal godkjennes for sertifisert produksjon, behøver ikke være ny, men må ellers oppfylle de samme kravene som ved rettsbeskyttelse. Dimetoat, systemisk virkende, organisk fosforforbindelse til bekjempelse av sugende og minerende skadedyr på jord- og hagebruksvekster.

God virkning oppnås særlig mot bladlus, ullus, skjoldlus, trips, teger, minerfluer og minermøll. Iprodion, kjemisk soppmiddel som tidligere ble brukt mot en lang rekke soppsykdommer på jord- og hagebruksvekster.Stoffet ble tatt opp etter sprøyting gjennom bladoverflaten, men ble ikke transportert videre rundt i planten, og ble derfor betegnet som et kontaktvirkende soppmiddel. Det hadde hovedsakelig forebyggende virkning, men mot noen sopper kunne det stoppe et pågående angrep ... VIPS er en åpen og fritt tilgjengelig tjeneste som varsler om sykdommer, skadedyr og ugress i viktige jord- og hagebruksvekster i Norge.

RELATERTE BØKER