Etikk, språk og argumentasjon

Etikk, språk og argumentasjon - Eilert Jan Lohne | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eilert Jan Lohne
DIMENSJON
11,20 MB
FILNAVN
Etikk, språk og argumentasjon.pdf
ISBN
3536002124149

BESKRIVELSE

Hva innebærer det å ha et etisk perspektiv på en meningsutveksling? Hvordan kan tolking og presisering hjelpe oss til språklig klarhet? Hva kjennetegner velbegrunnet argumentasjon? Og hvorfor er språklig klarhet, argumentasjon og etikk forutsetninger for saklighet? På samme måte som det må stilles etiske krav til våre handlinger overfor andre mennesker, må det stilles etiske krav til våre ytringer. Diskusjonsetikk forutsetter imidlertid også diskusjonsteknikk. I denne boken er det lagt vekt på å vise sammenhengen mellom meningsutvekslinger og deres etiske, språklige, argumentasjonsmessige og saklige forutsetninger. Dette gjenspeiles i bokens fire deler, som er viet (1) etikk, (2) språklig klarhet, (3) argumentasjon og (4) saklighet. I hver del gis det en innføring i de ulike temaene, og teori belyses gjennom praktiske problemstillinger fra politikk, forvaltning og vitenskap. Boken er skrevet med utgangspunkt i forfatterens mangeårige erfaring som foreleser i logikk til examen philosophicum ved Universitetet i Bergen. Den egner seg derfor spesielt god for ex.phil.-studenten, men vil også være nyttig for folk som vil oppøve evnen til både debattetikk og debatteknikk.

Sendes om 3 virkedager. Kjøp boken Etikk, språk og argumentasjon av Eilert Jan Lohne (ISBN 9788205502277) hos Adlibris.com.

Les mer ... Etikk. Etikk, språk og argumentasjon Eilert Jan Lohne Hva innebærer det å ha et etisk perspektiv på en meningsutveksling? Exphil II Exphil-serien i to bind er de eneste godkjente bøkene som dekker pensum til examen philosophicum ved Universitetet i Oslo.

RELATERTE BØKER