Svaret: Haakon & Maud VI

Svaret: Haakon & Maud VI - Tor Bomann-Larsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Bomann-Larsen
DIMENSJON
6,42 MB
FILNAVN
Svaret: Haakon & Maud VI.pdf
ISBN
8234111751826

BESKRIVELSE

SVARET handler om det mørkeste kapitlet i moderne norsk historie.Dette sjette enkeltstående bindet i serien Haakon og Maud er i sin helhet viet nasjonens skjebnedrama sommeren og høsten 1940. Mens Tyskland seiret på alle fronter, krøp gode nordmenn til korset og bad om fred og samarbeid med Hitler. Alle idealer sto for fall, regjeringen skulle avsettes, Stortinget krenkes og Grunnloven pulveriseres. 17. mai skulle byttes ut mot 15. juli. Haakon VIIs egne landsmenn bønnfalt kongen om abdikasjon.Tor Bomann-Larsen skildrer en nasjon i fritt fall og en kongefamilie under umenneskelig press. Mens kong Haakon og kronprins Olav søkte ly for bomberegnet over London, satt kronprinsesse Märtha isolert på et sommerslott utenfor Stockholm. I Oslo arbeidet sterke krefter for å plassere tre år gamle prins Harald på Norges trone.

Mens Tyskland seiret på alle fronter, krøp gode nordmenn til korset og bad om fred og samarbeid med Hitler. Alle idealer sto for fall, regjeringen skulle avsettes, Stortinget krenkes og Grunnloven ... Svaret - Haakon & Maud VI (2013) Svaret.

Hun var sjelden til stede ved statsbesøk og statsminister Christian Michelsen måtte på et tidspunkt true med å gå av for å få Haakon til å overtale henne til å delta på offisielt besøk i Drammen. Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han befant seg på fremmed jord. Med kongen og hans råd i London, e Norgeshistoriens største biografiverk - Haakon & Maud - er nådd frem til sitt syvende bind: Hjemlandet.

RELATERTE BØKER