Thomas J. Heftye

Thomas J. Heftye - Karsten Alnæs | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karsten Alnæs
DIMENSJON
5,23 MB
FILNAVN
Thomas J. Heftye.pdf
ISBN
3467160098388

BESKRIVELSE

Thomas Heftye (1822-1886) var stifteren av Den Norske Turistforening, men han var også mye mer. Den «store Heftye» ble han kalt. Han hadde en finger med i spillet i det meste av det som skjedde i Norge på den tiden, både i politikken, i bankvesenet og i jernbanedriften. Han var styrtrik, rastløs, innflytelsesrik, hadde fem baller eller mer i luften, var impulsiv og likevel tilsynelatende ubekymret. Thomas Heftye inviterte sitt store nettverk til samtaler og selskaper på Sarabråten i Østmarka, med blant andre Henrik Ibsen, Ole Bull og Aasmund Olavsson Vinje som gjester. Kanskje det var her ideen til Den Norske Turistforening ble sådd. Men hvem var han egentlig? I denne første biografien om Thomas Heftye tegner forfatter Karsten Alnæs et interessant og levende bilde av en av de viktigste personene i sin samtid, en person som har satt sterke spor etter seg på mange områder.

Som telegrafdirektør fra 1905 utførte han et betydningsfullt arbeid ... Thomas J. Heftye DNTs stifter Foto: Ludwik Szacinski / Oslo Museum Thomas Heftye (til høyre) med venner utenfor stabburet på Sarabråten.

Gift 5.5.1888 med Marie Berghaus (1.7.1869-4.11.1931), datter av grosserer Friderich Berghaus (1820-95) og Minna Stein (1839-1925). Thomas Thomassen Heftye var telegrafdirektør fra 1905 og stod blant annet bak utbyggingen av telefonnettet, opprettelse av en ... Thomas J.

RELATERTE BØKER