"Dette er kunst"

Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Solhjell
DIMENSJON
4,77 MB
FILNAVN
"Dette er kunst".pdf
ISBN
8645879400229

BESKRIVELSE

Holder det at noen stiller ut noe og sier «Dette er kunst!»? Eller må kunsten gjøre eller være noe spesielt for å fortjene en slik betegnelse? Alle kunstutstillinger inneholder en form for peking på et objekt, og en påstand om at «dette er kunst». Er det pekingen og utstillingskonteksten som gjør noe til kunst, eller blir blikket vårt påvirket til å se det kunstneriske i hva som helst? Hvordan ser vi at noe er utstilt, og hva er det som stilles ut? Hvorfor er de fleste utstillingsrom malt hvite, og hvilken virkning har det på publikum og kunsten? Hvilke overbevisningsmidler tas i bruk for å overbevise oss om at det det vi ser på utstillinger er god kunst av gode kunstnere, tilrettelagt av en god kurator? «Dette er kunst» gir en innføring i kunstbegrepets historiske, politiske og sosiale forutsetninger, med vekt på norske forhold. Forfatterens praktiske kunsterfaring og teoretiske innsikt både belyser kunstfeltet og byr på kritiske perspektiver til det vanskelige begrepet kunst.

Men nå går vi inn i høsten — høysesongen for kunstsalg. Dette er kunst du ikke kan være likegyldig til, og som du ikke kan la være å se. I både store og små kunstprosjekter ønsker jeg at kunsten tas ut i byen.

Sløseriombudsmannen. November 6, 2018 · Kunstner Mia Habib får 11,2 millioner skattekroner i statsstøtte fordelt over de neste fire årene.

RELATERTE BØKER