Internasjonal politisk økonomi

Internasjonal politisk økonomi - Dag Harald Claes, Helge Hveem, Bent Sofus Tranøy | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Harald Claes, Helge Hveem, Bent Sofus Tranøy
DIMENSJON
7,44 MB
FILNAVN
Internasjonal politisk økonomi.pdf
ISBN
8691894675716

BESKRIVELSE

Denne boka tilbyr en introduksjon til fagfeltet Internasjonal Politisk Økonomi - forkortet IPØ. Dette fagfeltet befinner seg i skjæringsflaten mellom statsvitenskap og samfunnsøkonomi, men IPØ trekker også i betydelig grad veksler på fag som samtidshistorie, samfunnsgeografi og bedriftsøkonomi. Ved siden av å beskrive de viktigste statsvitenskapelige perspektivene knyttet til styring av den globale økonomien, beskriver boken de lange historiske linjene i utviklingen av dagens globale handel og valutasystem. Hovedvekten er lagt på en diskusjon av aktuelle politiske problemstillinger og utfordringer den globale økonomien skaper, både for effektivitet og for fordeling mellom land og befolkningsgrupper. Finanskrisen i 2008 og den påfølgende europeiske økonomiske krisen vies spesiell oppmerksomhet; det samme gjelder tendensene til ny proteksjonisme i handelen. Ved siden av egne kapitler om finanssektoren og handelssystemet, står private selskapers rolle og deres forhold til staten sentralt både når det gjelder internasjonale investeringer og det globale produksjonssystemet.

Sendes innen 1-3 virkedager. Kjøp boken Internasjonal politisk økonomi av Dag Harald Claes, Helge Hveem, Bent Sofus Tranøy (ISBN 9788215028064) hos Adlibris.com.

Deler av den statsvitenskapelige forskningen har et solid tyngdepunkt innenfor politisk økonomi og internasjonal politisk økonomi. Disse fagfeltene dekker skjæringspunktet mellom økonomi og politikk på nasjonalt så vel som internasjonalt nivå. Hvordan oppstår kriser i internasjonal økonomi og hvilke politiske virkemidler er tilgjengelig for å styre utviklingen? I emnet gis en innføring i handelsteori, handelspolitikk og valutakursteori.

RELATERTE BØKER