Tradisjonsrik Trøndermat

Tradisjonsrik Trøndermat - Aase Dotterud | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aase Dotterud
DIMENSJON
10,88 MB
FILNAVN
Tradisjonsrik Trøndermat.pdf
ISBN
5811587341732

BESKRIVELSE

Sodd og skjenning. Læms og klenning. Klassisk trøndersk mat - mat som kanskje holder på å bli glemt i vår moderne og hektiske hverdag. Dette en er bok som samler de klassiske rettene som vi husker fra vår barndom fra middagene hos våre besteforeldre og fra de store begivenhetene i livet - fra julaften til barnedåp og store søndagsmiddager. TRADISJONSRIK TRØNDERMAT er alt dette. Her er sodd, klubb og duppe, saltkjøtt med rotgraut, julemat, de kjente og kjære dessertene, bakst og ølbrygging og ikke minst ponsen! Boken lar oss også få møte folk som fortsatt lager trøndersk mat på gamlemåten, og som brenner for at tradisjonsmaten ikke skal bli glemt. Boken har med matretter fra hele Trøndelag fra Vikna og Lierne i nord til Innherred, og fra Oppdal og Røros i sør. «Maten du finner i denne boken er den maten jeg vil spise når jeg er i Trøndelag, mat jeg vil lage selv og lære mine barn å like. De gode og ekte smakene og de rene råvarene vårt distrikt har å by på, gir oss mulighet til å oppleve matglede og gode måltider som gir verdifulle matminner. Å tilberede tradisjonsmat kan ta litt tid, men det er ikke vanskelig. Med litt planlegging er det mulig å diske opp med langkokte retter som vekker begeistring!» Forfatteren Aase Dotterud er til daglig matjournalist i Allers og har til sammen over 28 års erfaring. Dette er den sjuende boken Aase Dotterud utgir på Embla Forlag. De tidligere bøkene er: Koldtbord for alle anledninger Når jenter møtes - klubbmat med variasjoner I den gode gryte- mine beste gryteretter Lyst på salat Smaken av sjokolade Frist med dessert Når venner møtes

desember 2014. Bjørg Vollan på Embla Forlag tok kontakt i høst og lurte på om gubben min og jeg kunne tenke oss å bidra med noe om sørsamiske mattradisjoner i ei bok om trøndermat.

Vi serverer dessert bare til spesielle anledninger. Her finner du gode oppskrifter på typisk norsk tradisjonsmat! Tradisjonsrik Trøndermat. Aase Dotterud.

RELATERTE BØKER