Medisinplanter

Medisinplanter - Berit Smestad Paulsen, Hege Ekeli, Signe Holta Ringertz | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Berit Smestad Paulsen, Hege Ekeli, Signe Holta Ringertz
DIMENSJON
7,58 MB
FILNAVN
Medisinplanter.pdf
ISBN
1322756941753

BESKRIVELSE

De fleste medisinplanter som brukes i Norge i dag, har vært kjent i århundrer. Vår kunnskap om disse plantene er basert på folkemedisin, impulser fra utlandet og medisinsk forskning. Denne boka inneholder beskrivelser av sytti vanlige medisinplanter. Vi får vite bakgrunnen til dem, latinske og skandinaviske betegnelser, når plantene kom til Norge og deres bruk i folkemedisinen. Fra nyere tid får vi kunnskap om vitenskapelige undersøkelser av innholdsstoffer, biologiske og medisinske effekter samt bivirkninger. Boka er også en praktisk veileder til de plantene som har et anbefalt bruksområde i dag. Medisinplanter er nyskapende fordi boka forener et botanisk, medisinsk, farmasøytisk og kulturhistorisk perspektiv.

Boken tar for seg den tradisjonelle anvendelsen av plantene, men omtaler også forskning som har ... Medisinplanter fra Burma Side 11 Burma-samlingen Burma-samlingen som ble samlet inn av professor Arnold Nordal i 1957-1961 består av 441 planter. Nordal var professor i farmakognosi ved Universitetet i Oslo 1948-69. Behov for synonymer til MEDISINPLANTE for å løse et kryssord? Medisinplante har 93 treff.

Videre beskrives et utvalg av ulike medisinplanter, hvordan de plukkes, ivaretas og tilberedes. Medisinplanter i Norge beskriver hvordan planter har vært brukt og fremdeles kan brukes som medisin mot små og store plager og sykdommer. Boken tar for seg den tradisjonelle anvendelsen av plantene, men omtaler også forskning som har dokumentert urtenes medisinske virkning. Medisinplanter i Norge beskriver hvordan planter har vært brukt og fremdeles kan brukes som medisin mot små og store plager og sykdommer.

RELATERTE BØKER