Kjærlighetens gjerninger

Kjærlighetens gjerninger - Søren Kierkegaard | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Søren Kierkegaard
DIMENSJON
7,66 MB
FILNAVN
Kjærlighetens gjerninger.pdf
ISBN
6107477076311

BESKRIVELSE

Verket "Kjærlighetens gjerninger" er en serie oppbyggelige taler, opprinnelig i 2 deler, tenkt holdt for en krets av personlig kristne tilhørerere. Verkets første del, som er utelatt i denne boken, gir en prinsipiell redegjørelse knyttet til budet om å elske seg selv. Den andre delen, som fremstilles her, er mer praktisk orientert og utformer konkrete modeller for kristen kjærlighetsutfoldelse hentet fra nytestamentlige tekster. Som tillegg finnes talen "Jesu kjærlighets skjul : tale ved altergangen om fredagen". Bokens tekstgrunnlag er dansk Gyldendals kommenterte utgave av Samlede Værker I-XX (1906), 1962-64. Med et analytisk resyme ved redaktøren.

Verkets første del, som er utelatt i denne boken, gir en prinsipiell redegjørelse knyttet til budet om å elske seg selv. Verket Kjærlighetens gjerninger er en serie oppbyggelige taler, opprinnelig i 2 deler, tenkt holdt for en krets av personlig kristne tilhørerere. Verkets første del, som er utelatt i denne boken, gir Nasjonalbiblioteket 5.

Kristendommen ble snart til en selvstendig religion. Kjærlighetens imperativ peker ikke primært innover mot kjærlighetens opphav, men utover mot kjærlighetens gjerninger. Gjerningene er det ytre, er selvet slik det viser seg som skrift, som eksterioritet.

RELATERTE BØKER