Effektiv planlegging og vurdering

Effektiv planlegging og vurdering - Henning Fjørtoft | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henning Fjørtoft
DIMENSJON
4,65 MB
FILNAVN
Effektiv planlegging og vurdering.pdf
ISBN
3526976531767

BESKRIVELSE

Hva skal elevene forstå i skolens fag, og hvordan kan vi vite om de forstår? Disse spørsmålene er sentrale i Effektiv planlegging og vurdering. Boken er en praksisnær og inspirerende innføring i systematiske verktøy for planlegging, læring og vurdering. Forfatteren viser hvordan lærere kan bruke kompetansemål og kriterier for å fremme læring i klasserommet, og hvordan elever kan vise sin faglige forståelse på ulike måter. Den første utgaven av denne populære boken kom i 2009 og introduserte begreper som «baklengs planlegging» og «vurderingsrubrikker» i norsk skole. Andre utgave er betydelig revidert og viser hvordan planlegging og vurdering henger sammen med dybdelæring og utvikling av faglig forståelse i klasserommet. Mange nye innsikter fra norsk og internasjonal forskning på feltet belyser sentrale spørsmål. Et eget kapittel tar for seg vurdering i et skoleutviklingsperspektiv. Effektiv planlegging og vurdering er beregnet på lærere, skoleledere og lærerstudenter. Henning Fjørtoft er postdoktor i skoleutvikling ved Program for lærerutdanning, NTNU. Han forsker blant annet på vurdering i klasserommet, læreres læring og endringer i nasjonal vurderingspolitikk. Fjørtofts forrige bok var Norskdidaktikk (2014). .

Praksis, læring og utvikling.. Fjørtoft, Henning. Søkeresultater for Effektiv planlegging og vurdering - Haugenbok.no Effektiv planlegging og vurdering: rubrikker og andre verktøy for lærere .

Begrepet vurdering for planleggingsikter til en form for vurdering som har som mål å finne ut hva eleven vet, forstår og kan før undervisningen om et tema starter, slik at læreren kan planlegge differensiert undervisning og aktiviteter tilpasset elevens nivå. Å førvurdere er et helt avgjørende Her finnes en oversikt over anbefalt litteratur, aktuelle lenker til samlesider, blogger og facebookgrupper.

RELATERTE BØKER